Skip to main content

Blackjack gokken

Op blackjack gokken kan uiteraard zeer winstgevend zijn als je met geld in gaat zetten. Anderzijds kun je online ook gratis op blackjack gokken en zo eerst het spel eens een keer aftasten. Feit blijft wel dat het belangrijk is om te weten hoe je inzetten moet plaatsen en hoe je bij het spelen van blackjack tot een winst kunt komen.

Jouw doel zal altijd zijn om te winnen van de dealer. Dit doel kun je bereiken door met jouw hand kaarten zo dicht mogelijk bij de 21 punten uit te komen en daarbij een hoger puntentotaal als de dealer te behalen.

Om dit te kunnen doen zijn er meerdere pakken kaarten aanwezig, waarvan alleen de jokers verwijderd zijn. De kaarten 2 tot en met 10 tellen voor de punten zoals deze vermeld worden. Daarnaast kun je ook een boer, vrouw of koning treffen die een waarde van 10 punten vertolken en een aas met een waarde van 1 of 11 punten. Hoeveel punten er voor de aas gerekend worden is afhankelijk van het puntentotaal dat jouw hand op dat moment al heeft. Je kunt de aas bij blackjack dus zien als een soort bonuskaart.

Vanaf het moment dat ORKA in werking treedt (1 juli 2023) – mogen wij geen online casino’s meer tonen waar je blackjack kan spelen.

Inzetten en delen

Inzetten worden als je op blackjack gokken gaat geplaatst met fiches op de speeltafel. Er zijn op de blackjacktafel verschillende cirkels te vinden die je kunt kiezen om je inzet bij te plaatsen. Waar jij je inzet legt is namelijk bepalend voor de plaats waar jouw kaarten gedeeld zullen worden. Zodra je inzet geplaatst is krijg je 2 open kaarten op deze plaats gedeeld. Voor het huis, die vertolkt wordt door de hand van de dealer, komt er 1 kaart open op de speeltafel te liggen. Op basis van deze kaart kun jij inschatten hoeveel punten je ongeveer nodig zal gaan hebben om de dealer met zekerheid te kunnen verslaan.

Directe blackjack, verdubbelen of splitsen

Als je met de eerste 2 kaarten blackjack hebt weten te behalen heb je direct gewonnen. Een blackjack betekend dat het puntentotaal van de eerste kaarten direct 21 is. Hiervoor krijg je een uitbetaling van 2,5 keer je inzet en voor die hand is het spel dan ook meteen klaar. Als je eerste 2 kaarten geen blackjack vormen kan het wel zijn dat dit een totaal van 9, 10 of 11 punten is.

In dit geval krijg je eenmalig voor de hand de optie om je inzet te verdubbelen. Dit is interessant, omdat je met een extra kaart van 10 punten uiteraard direct 19, 20 of 21 punten zal behalen en de kans om de dealer te verslaan hiermee dus groter zal worden. Anderzijds kan het ook zo zijn dat je eerste kaarten allebei van dezelfde waarde zijn. Als dit het geval is mag je de kaarten splitsen en je inzet nog een keer plaatsen. Je kunt dan met 2 handen verder gaan spelen en dus meer kansen krijgen om geld te gaan winnen.

Uitbetalingen bij blackjack gokken

Ga jij op blackjack gokken voor geld, dan is het uiteraard ook mogelijk om winst te maken. Zodra jij klaar bent met het spelen van jouw hand zal de hand van de dealer gecompleteerd worden. Dit betekend dat er gekeken wordt hoeveel punten de dealer heeft, waarbij er vaste regels in werking zullen treden. Als de dealer 16 punten of minder heeft wordt er namelijk altijd een extra kaart genomen.

Bestaat de hand van de dealer uit 17 punten of meer, dan is deze hand direct klaar en wordt gelijk gekeken wie het hoogste aantal punten heeft weten te behalen. Bij een gelijkspel krijg je de inzet die je geplaatst hebt direct terug. Heb je echter minder punten als de dealer, dan wordt je inzet verloren en kun je verder naar de volgende speelronde. Daarnaast is het uiteraard je doel en ook een mogelijkheid dat je de dealer hebt weten te verslaan. In dat geval zal je de geplaatste inzet verdubbeld uitgekeerd krijgen.