Skip to main content

Single blackjack spelen

Single Blackjack spelen is weer eens iets anders dan de reguliere blackjack spellen die je op het internet kan spelen. Bij Single Blackjack speel je namelijk maar met één kaartspel, omdat je bij één kaartspel kan gaan kaarten tellen zijn bij Single Blackjack de regels net ietsje anders. We proberen op deze webpagina alles uit te leggen over Single Blackjack.

Het doel van Single Blackjack is hetzelfde als bij het normale blackjack spelen, je moet dichterbij de 21 komen dan de dealer zonder jezelf hierbij dood te kopen. Ook de waarde van de kaarten zijn hetzelfde: plaatjes zijn 10 punten waard, de Aas 1 of 11 punten en de cijfers zijn precies het cijfer waard wat er op de kaart staat. Tot zover dus niks verschillends aan Single Blackjack spelen. Wat zijn dan precies te verschillen behalve dat je maar met één stok kaarten speelt?

Blackjack betaald 6:5

In tegenstelling tot de EU en US blackjack krijg je bij een blackjack niet anderhalf maal je inzet uitbetaald, je krijgt hier maar 6:5. Stel je zet 50 euro is dan krijg je dus 60 euro als je met de eerste twee kaarten die je hit een blackjack krijgt. Deze verhouding blijft natuurlijk hetzelfde als je 100 euro inzet, hit je een blackjack met 100 euro dan krijg je 120 euro terug.

Gebruik maken van je kennis

Je hebt bij Single Blackjack spelen de wetenschap dat er maar één kaartspel actief is, deze wordt na elke speelronde weer geschud. Je moet dus gebruik maken van het feit dat je weet welke kaarten al zijn getrokken en welke kaarten er dus nog in de stok met kaarten zit, je kan hier slim op in spelen door met drie handen tegelijk te gaan spelen. Als je met 3 handen tegelijk speelt heb je relatief veel voorkennis om een goede beslissing te kunnen maken. Een kaartspel (stok) telt namelijk maar 52 kaarten waarvan er 7 openliggen, zo kan je een reële inschatting maken van je winstkansen per hand. Als er bijvoorbeeld 3 Azen op tafel liggen is de kans erg klein dat er nog ééntje gepakt gaat worden. Zijn er al veel plaatjes uit in één hand dan weet je dat je een kleine kans hebt dat er nog een 10 gaat vallen.